![]() |
Acem Çorbası Tarifi - Çorba Yapılışı - Acem Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler * 1,5 su bardağı Kırmızı Mercimek * 2 çorba Un * 1 çorba kaşığı Tereyağı * 1,5 su bardağı Süt * 2 adet orta boy Soğan * 4-5 diş Sarımsak * 1/2 çay bardağı Sıvı Yağ * Tuz * 6 Kisilik Hazırlanışı Mercimeği yıkayıp, tencereye aktaralım. Üzerini 4 parmak aşacak kadar su ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp, mercimekler hamurlaşana dek pişirelim. Ateşten alalım. Diğer yandan, 2 çorba kaşığı silme unu, 1 çorba kaşığı tereyağında meyanesi gelip hafifçe esmerleşene dek sürekli karıştırarak kavuralım. Esmerleşen unu, ateşten alıp, soğutalım. Ardından sütü azar azar ilave edelim. Hızla karıştırarak topaksız bir kıvam almasını sağlayalım ve çorbaya katalım. Çorbayı blendır yardımı ile veya tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirelim. Soğanları ve sarımsakları küçük doğrayalım. Sıvıyağda, ara sıra karıştırarak soğanları ve sarımsakları, yakmadan, açık kakao rengi alana dek kavuralım. Çorbayı kaselere aktaralım. Üzerine kavrulmuş soğan karışımını gezdirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.