ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165281)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:03 AM

Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır
 
Malzemesi:
3 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
5-6 adet incir
3-4 dilim portakal kabuğu
5-6 su bardağı şeker
2-3 avuç fındık veya ceviz içi
5-6 adet kayısı
tarçın
nişasta
nar taneleri
1,5 su bardağı fasulye
1 paket vanilya

Yapılışı:
Akşamdan buğday ve fasulye ayıklanır. Nohut yıkanır. Ayrı ayrı ıslatılır. Bu malzemeler bir kapta haşlanır. Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur. Üzerine su ilave edilir. Bir süre pişirilir. Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı sulandırılmış nişasta ve şeker katılarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir. Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.