ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Girit Aşuresi Yapılışı - Girit Aşuresi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165279)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:03 AM

Girit Aşuresi Yapılışı - Girit Aşuresi Nasıl Yapılır
 
250 gr. aşurelik buğday
2,5 su bardağı toz şeker
10 adet kuru incir
1 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çay bardağı mısır
1 su bardağı kuru bakla
Tarçın
3 çorba kaşığı nişasta
2 veya 3 tane karanfil
SÜSLEMEK İÇİN
Nar, portakal, hindistan cevizi

Buğdayı soğuk su ile yıkayın. Bol su ile tencereye koyun. Ateşte kaynatın. Ocağı söndürün ve bir gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta baklaları süzün. İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün. Buğdayı ocaktan alın. Ilınınca süzgeçten geçirin. Bir tencereye alın posasını atın. Nişastayı soğuk suyla açıp tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. İncir ve tarçını ilave edin. Ateşten alın. Kaselere paylaştırın soğuduktan sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.