![]() |
Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Sütlü İrmik Tatlısı
1 lt süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı irmik 1 paket şekerli vanilya 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm 1 yemek kaşığı kuşüzümü 150 gr meyve şekerlemesi (portakal kabuğu, kiraz, incir karışımı) Süt, şeker ve tereyağını bir kapta kaynatın. İrmik ve vanilya katıp karıştırın. Sonra da temizlenmiş üzümleri koyup 5 dk pişirin. Ateşten almadan önce kıyılmış meyve şekerlemelerini katın ve 5 dk sonra ateşten indirin. Uygun bir kalıba boşaltıp donmasını bekleyin. Servis tabağına ters çevirip dağıtımını yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.