ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ishakiye Helvası Nasıl Yapılır - Ishakiye Helvası Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165246)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:09 AM

Ishakiye Helvası Nasıl Yapılır - Ishakiye Helvası Malzemeleri
 

İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası) Facebook'ta Paylaş

Ishakiye (osmanli helvasi)

Malzemeler:

2 su bardağı sıcak sut
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
1,5-2 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.