| Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 09:16 AM |
Labneli Kaşarlı Poğaça
Labneli Kaşarlı Poğaça
Labneli Kaşarlı Poğaça Tarifi - Labneli Kaşarlı Poğaça Yapılışı - KLabneli Kaşarlı Poğaça Tarifi
Hamur malzemeleri- 150 gr. Labne peyniri
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 7.5- 8 su bardağı un
- İçine koymak için: Dilimlenmiş kaşar peyniri
Labneli poğaçanın yapılışı- Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu da bardak bardak ekleyip yoğurun.
- 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Üzerine bir poşet geçirip ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Elinizi yağlayarak mayalanan hamurdan bezeler alıp elinizde açın içine bir dilim kaşar koyup kapatın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürüp yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.