![]() |
Sembüsek Gözleme Yapılışı
Sembüsek Gözleme Yapılışı
Sembüsek Gözleme Tarifi - Sembüsek Gözleme Yapılışı - Sembüsek Gözleme Nasıl Yapılır - Sembüsek Gözleme Malzemeleri Sembüsek - Deniz Hanım'ın Mutfağı: Mardin İç harcı için; Yarım kg yağlı kuzu kıyma 1 kg kuru soğan 6 adet kırmızı biber 6 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım paket margarin Sıvıyağ İsot Karabiber Hamuru için Un Su Tuz YAPILIŞI 1 Kg kuru soğan soyulup temizlenerek sudan geçirilir. 6 adet kırmızı biber ile 6 adet yeşil biberin çekirdekleri temizlenerek sudan geçirilir. Ardından tüm harç rondodan geçirilerek ince kıyım haline getirlir. Tüm harcı el ile sıkarak acı suyu çıkarılır. Amaç harcın birbirine özdeşleşip dağılmamasıdır. Tüm harç bir kaba konularak içerisine, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım paket margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı isot ve yarım kg yağlı kuzu kıyma ile tüm malzemeler yoğrulur. İçerine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenerek yeniden yoğrulur. 1 kabın içerisine 2 kase un konulup ortası açılır. 2 tatlı kaşığı tuz tam ortasına konularak yavaş yavaş su eklenip yoğrulur. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde hamurdan parçalar alınarak bezeler haline getirilir. Bezeler çok inceltilmeden açılarak içerisine iç harç konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarlarına tırnak yardımı ile bastırılarak iyice kapatılır. Fırın tepsisi ayçiçek yağı ile yağlanarak fırın 200 derecede ısıtılmaya bırakılır. 1 adet yumurta sarısı kırılıp çırpılarak sembuseklerin üzerine sürülür. Fırının derecesi 250 dereceye ayarlanarak ortalama 30 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz 6-8 kişilik servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.