ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   gribe iyi gelen bitki çayları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164886)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:09 AM

gribe iyi gelen bitki çayları
 
gribe iyi gelen bitki çayları,grip için bitki çayı tarifleri,Ahmet Maranki den grip için bitki çayı tarifleri

1- Soğan suyu: Ahmet Maranki‘nin grip için ilk tavsiyesi soğan suyu. Soğan suyunu sıkın. 1 çay bardağı su ve bir miktar bal ile karıştırın. Bu soğan suyundan günde 2-3 defa için. ( Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da grip için en ideal çözümün soğan kürü olduğunu belirtiyor. )

2- Adaçayı ve Süt: 5 gram kadar adaçayını ufalayın ve bir su bardağı kaynar sütün içine atın. 10 dakika kadar denlenmesini bekleyin. Bu karışımdan günde 1 bardak içebilirsiniz.

3- Ihlamur: Ihlamur eskiden beri kış aylarında evlerden eksik olmayan bitkilerden biridir. Bir bardak kaynar suyun içine 2 gram ıhlamur atın. 10 dakika kadar demlendirilir. Ihlamur çayından günde 3-5 bardak içebilirsiniz.

4- Tarçın çayı: Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı tarçın katılır. 10 dakika kadar bekletilir. Günde 2-3 bardak kadar bu tarçın çayından içebilirsiniz. ( Tarçın çayının boğaz ağrısı için de faydalı olduğu bilinmektedir. )

5- Toz zencefil çayı: 1 çay kaşığı kadar toz zencefil bir su bardağı kaynar suyun içine atılır. 10 dakika kadar demlendikten sonra içilir. Günde 3 bardak zencefil çayı içebilirsiniz.

6- Biberiye çayı: Ahmet Maranki, grip için biberiye çayını da öneriyor. Bir bardak kaynar suyun içine 5 gram biberiye katılır. 10 dakika demlendikten sonra içilir..Günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

7- Limon kabuğu ve ıhlamur: İki su bardağı suyu bir kaba koyun. İçine 1 adet limon kabuğu doğrayın.5 gram kadar da ıhlamur koyun. Karışımı 10 dakika kaynatın. Günde 3-4 bardak içebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.