ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ramazan hoşafları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164874)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:11 AM

Ramazan hoşafları
 
ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI

Malzemeler:

2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker.

Yapılışı:

Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın. Kabakları ilave edin. Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk. sonra ocaktan alın. Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

ERİK HOŞAFI

Malzemeler:

1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su.

Yapılışı:

Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

KURU ÜZÜM HOŞAFI

Malzemeler:

250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su.

Yapılışı:

Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın. Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin. Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

KURU VİŞNE HOŞAFI

Malzemeler:

500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker.

Yapılışı:

Vişneleri yıkayıp süzdürün. Bir borcam tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın. Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin. Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun. Ocaktan alarak soğuk servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.