![]() |
Ramazan hoşafları
ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI
Malzemeler: 2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker. Yapılışı: Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın. Kabakları ilave edin. Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk. sonra ocaktan alın. Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ERİK HOŞAFI Malzemeler: 1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su. Yapılışı: Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg KURU ÜZÜM HOŞAFI Malzemeler: 250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su. Yapılışı: Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın. Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin. Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg KURU VİŞNE HOŞAFI Malzemeler: 500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker. Yapılışı: Vişneleri yıkayıp süzdürün. Bir borcam tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın. Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin. Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun. Ocaktan alarak soğuk servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.