ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şalgam Suyu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164866)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:12 AM

Şalgam Suyu
 
Şalgam Suyu
Şalgam Suyu Nasıl Hazırlanır?
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 Kg kırmızı havuç
Su (havucu koyduktan sonra 10Lt'lık bidon yada kabın tamamını su ile doldurun)
1 Avuç nohut
2 Avuç bulgur veya settik
Bir miktar acı süs biberi 1-2 avuç kadar yada acı severseniz arttırabilirsiniz (isterseniz süs biberlerini ayrı kurup içerken acı suyunu istediğiniz miktarda ilave edebilirsiniz.)
Yeter miktarda tuz.

Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde (yada kafanıza göre ayarlayın büyüklüğünü) parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur(yoksa settik) ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir. erken olmasını isterseniz suyu ısıtarak kurabilirsiniz. Olmaya doğru havuçlar iyice kırmızılaşıp suyuda kan gibi görünmeye başlayacaktır havuç kalitesine göre havuç miktarını arttırabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.