![]() |
Ordövr
MALZEMELER:
-4 katı pişmiş yumurta -4 yaprak jelatin -10 dilim Macar salamı -3- 4 küçük salatalık turşusu -2 su bardağı et suyu (yağsız) -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır. 2- Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (Yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.) 3- Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat). 4- Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.