ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   yufkalı tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164757)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:30 AM

yufkalı tavuk
 
yufkalı tavuk

yufkalı tavuk
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

* 2 adet yufka
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

1. Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
2. Her parça rulo yapılır.
3. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
4. Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
5. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
6. Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
7. Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
8. Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
9. Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
10. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
11. Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
12. Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
13. Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.