Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 10:32 AM |
MısırLı PiLiç But
MısırLı PiLiç But
MısırLı PiLiç But
Malzemeler
MısırLı PiLiç But .. 8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz
Hazırlanışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg - Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın.
- Sıvıyağ köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün.
- Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin.
- Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın.
- Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
- Mısır et suyu tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.
- Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin.
- Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin.
- Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın.
|