![]() |
Bademli Patlıcan Dolması
Bademli Patlıcan Dolması
Bademli Patlıcan Dolması 2 Adet orta boy patlıcan 12 Dilim dana jambon veya salam 1 Su bardağı soyulmuş badem 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı galeta unu 1 Tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı * Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. * Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın. * Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin. * 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun. * Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın. * Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın. * Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun. * Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın. * Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın. * Sıcak olarak servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.