![]() |
çikolatalı baklava
çikolatalı baklava
çikolatalı baklava http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı sirke 3 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un Açmak için: 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı kakao 250 gram margarin 250 gram tereyağı Içine: 300 gram iri kıyılmış ceviz 1 su bardağı damla çikolata Serbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu TARİFİ: Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın. 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. Margarin ve tereyağını eritin. Ceviz ve damla çikolatayı karistirin. Açtiginiz yufkalardan 3 tanesini kenara ayirin. Kalan yufkalari dörde bölün. Iki kat tepsiye serin. Üzerine yag gezdirin. Dört kattan sonra çikolatali cevizli harç serpin. Kestiginiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yag gezdirip, dört katta bir de cevizli karisimdan serpin. En üste bütün biraktiginiz üç adet yufkayi yerlestirin. Kalan yagi üzerine gezdirin. Daha sonra baklavayi arzunuza göre dilimleyin. 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Bu arada serbeti için, su ve tozsekeri bir tencereye alip ocaga oturtun. Kaynamaya basladiktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşim kaynatip ocaktan alin ve sogutun. Firindan aldiginiz sicak baklavanin üzerine soguk serbeti dökün. Baklava serbeti çekince servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.