ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deve Tabanı Baklava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164630)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:51 AM

Deve Tabanı Baklava
 
Deve Tabanı Baklava

Deve Tabanı Baklava
Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)

Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un

Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz

Üzeri için :
250 gr tereyağı

Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su

Yapilisi
  • Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.
  • Elle çırpın.
  • Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.
  • 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
  • Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.
  • Üzerine nişastalı un karışımı serpin.
  • Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.
  • Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın.
  • Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin.
  • Fırın tepsisine yavasça çevirin.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
  • Pembeleşince fırından alın.
  • Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.