 |
|
| Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 10:51 AM |
Deve Tabanı Baklava
Deve Tabanı Baklava
Deve Tabanı Baklava
Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardagi su
3-4 damla limon
Yeteri kadar un (Yumusak bir hamur için)
Açmak için :
1 paket nisasta
1 çay bardağı un
Içi için :
1 su bardagi çekilmis ceviz
Üzeri için :
250 gr tereyağı
Şerbeti için :
2 su bardagi şeker
1 su bardağından biraz fazla su
Yapilisi
- Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin.
- Elle çırpın.
- Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun.
- 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
- Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın.
- Üzerine nişastalı un karışımı serpin.
- Oklava ile çarsı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın.
- Her bir yufkayi karşılılı kenarlaından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın.
- Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya dogru kapatin.
- Fırın tepsisine yavasça çevirin.
- Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
- Pembeleşince fırından alın.
- Kızıiılığı gittikten sonra ılınmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.