![]() |
Kazandibi Tarifi
Kazandibi Tarifi
Kazandibi Tarifi Malzemeler: 1 kg Süt 1 su bardagi toz seker 3 yemek kasigi pirinc unu 3 yemek kasigi nisasta 1 paket vanilya 2 yemek kasigi pudra sekeri Yapılışı: Süt, pirinc unu, nisasta ve sekeri bir tencereye alip ,muhallebi kivamina gelinceye kadar orta ateste karistirarak pisirin,kaynamaya baslayinca bir kac dakika kaynatin ve ocaktan alın.Orta boy aluminyum tepsiyi ocagin uzerine koyup , muhallebinin bir kismini yakmak icin tepsiye aktarip tepsinin her tarafını eşit şekilde yakın.Bu islemden sonra tepsiyi ocaktan alin ve kalan muhallebiyi tepsiye yayip düzeltin.Dört saat soğuttuktan sonra spatula yardimi ile rulo yapabilirsiniz veya dilimleyip yanık tarafı üste gelecek şekilde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.