Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 10:53 AM |
Dil Peynirli Helva
Dil Peynirli Helva
Malzemeler
6 parça dil peyniri,
250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su.
Süslemek İçin:
Hindistancevizi,
Yeşil toz fıstık
Yapilisi
- Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin.
- Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun.
- Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin.
- Helva pişince ortasını açın.
- Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun.
- Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin.
- Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın.
- Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.