ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Tavşan Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164503)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:12 AM

Fırında Tavşan Eti
 

Fırında Tavşan Eti

Malzemeler

1 kg kuş başı doğranmış tavşan eti (isterseniz kemikli de olabilir)

2 adet normal büyüklükte kelle soğan

3 adet normal büyüklükte domates

10 adet sivri biber

2 diş sarımsak




Hazırlanışı

Kekik tuz soğan,domates,biber ve sarımsakları doğrayınız...eti toprak tavada 250-300 derecede ısınan elektrikli fırına koyup 15 dakika pişirdikten sonra soğan,biber ve sarımsağı üstüne serin.tuzunu ilave ederken parmak ucunda çok az kekik de katın.10 dakika sonra da domatesi ilave edin ve ara sıra tadına bakarak yeterince piştiğine kanaat getiresiye fırında bırakın.(ki bu süre genç tavşan etlerinde en fazla 45 dk.dır.yani fırına koyduğumuzdan alasıya geçen süre ortalama 1 saattir.Sebzesi ve domatesi bol olursa et sote tadı verir. İçinin malzemelerini damak zevkinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.