ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaz Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164498)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:13 AM

Kaz Dolması
 


1 Kaz
1 Fincan fıstık
3 Soğan
1 Bardak pirinç
2 Kaşık sade yağ
Tuz, biber
1 Fincan üzüm

Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız. Kazın ciğer ve iç organlarını acısını ayırınız, biraz haşlaynız; kalın tencereye koyunuz. İçine ince çentilmiş soğan, sade yağ fıstık, üzüm atınız, biraz da tuz serpip kuvvetli ateşte on, dakika çeviriniz. İstenen miktarda yıkanmış pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik gibi oluncaya kadar karıştırınız. Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.