ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bıldırcın Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164467)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:18 AM

Bıldırcın Haşlama
 

Malzeme Listesi

* 1 Adet Bıldırcın
* 1 Adet Soğan
* 1 Adet Patates
* 1 Adet Havuç

Servis Yaparken
* 1 Adet Limon



1. Tencereyi kızdırarak yıkanıp suyu süzülmüş bıldırcın etlerini tencereye yerleştirin. Etler önce suyunu salacaktır. Suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun.

2. Etler hafifçe kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kadar mısır ununu etlerin üzerine serpiştirip unla birlikte hafifçe kavurun.

3.Pişen etlerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.

4. Soğan, patates ve havuçları soyarak irice birkaç parçaya ayırarak tencereye ilave edin ve tencereye kaynadıktan sonra altını iyice kısarak tüm malzemeler iyice haşlanana dek pişirin.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.