ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavşan Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164446)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:22 AM

Tavşan Kızartması
 

Tavşan Kızartması



Malzemeler

1 adet tavşan

7 kaşık yağ

4 adet soğan

2 bardak et suyu

5 bardak sirke

1 demet dereotu tuz








Hazırlanışı

Yüzülmüş ve içi temizlenmiş tavşanın butları, kolları ve kaburga kısmı parçalara ayrılıp dört bardak sirke içine yatırılır ve bir gün bekletilir. Ertesi gün tavşan iyice yıkanır ve bir tencere içine yedi kaşık yağla beraber konur. Arada bir çevirerek tavşanın etleri bu yağda iyice kızartılır. Tamamı kızarınca içine çok ince doğranmış soğan konur, 10 dakika kavrulur. Ondan sonra iki bardak et suyu, bir fincan sirke, demet halinde yıkanmış dereotu, biraz da tuz tencereye konur ve evvelâ harlı, sonra hafif ateşte 3 saat pişirilir. Sofraya götürülürken, tenceredeki dereotu demeti olduğu gibi alınıp atılır. Tavşan salcasıyle ikram edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.