![]() |
Şehriye Çorbası
Şehriye Çorbası 1 su bardağı şehriye 1 adet acı biber 2 adet kırmızı tatlı biber 1 adet kabak 1 adet tavuk göğsü 1 demet taze soğan 3 su bardağı tavuk suyu 2 çorba kaşığı soya sos 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 Öncelikle kabağı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şehriye ile birlikte biraz suyla pişirin. 2 Biberleri ve tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Soğanları halka halka doğradıktan sonra bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanları, tavuk etlerini, biberleri koyup kavurun. 3 Şehriyeleri pişirdiğiniz tencereye kavurduğunuz malzemeyi, soya sosunu ve tavuk suyunu ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Üzerin nane serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.