| Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 11:34 AM |
Yumurtalı Pankek
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tuz
Kabartma tozlu akıtma nasıl yapılır?
- Un haricindeki malzemeleri karıştırın. Tuzu çok kaçırmayın!
- Unuda ilave edip çırpın.
- Koyuca kek kıvamında olacak.
- Kızdırılmış teflon tavaya, tavanın büyüklüğüne göre bir küçük kepçe veya iki kaşık kadar döküp hafif yayın.
- Üst kısmı delik delik olunca tersini çevirin.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İster peynirle, ister reçelle tüketebilirsiniz.
- Altta gördüğünüz krepleri daha küçük şekilde yaptım. İçine kabartma tozu katılan pankekler çok daha çabuk pişiyor, ve yumuşacık oluyor. Büyük bir tavanın içinde 6-7 tane pankeki pişirebilirsiniz.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.