ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164275)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:50 AM

Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
3 kg orta boy kornişon
1,5 çay bardağı tuz
1,5 çay bardağı sirke
1,5 çay bardağı şeker
1 avuç çiğ nohut
4-5 diş sarımsak
sıcak su
Yapılışı
Salatalıkların sapları çok uzunsa ayıklayıp, güzelce yıkayın. Ardından 5 litrelik bir cam kavanozun dibine ilk olarak nohut, sarımsak, tuz ve şekeri koyun. Üzerine salatalıkları çok yer kaplamamasına dikkat ederek belli bir düzende sıralayın. Sıralama işlemi bitince sirkeyi ve kavanoz tamamen dolana kadar sıcak suyu salatalıkların üzerinden dökün. Salatalıkların yukarı çıkmaması için, en üste bir küçük kase ya da tabak koyup ağırlık yapmasını sağlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapatın ve zaman zaman taşma yapabilme olasılığına karşı altına bir tabak yerleştirip olması için beklemeye başlayın. Döktüğünüz su zamanla bulanıklaşacaktır, bu kavanozun dibine koyduğumuz nohutun mayalanmasından ve salatalıkların artık kıvama gelmeye başlamasından dolayı olur. Merak edip iki haftadan önce kavanozun kapağını açmayın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.