ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır? Çikolatalı Kurabiye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164206)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:02 PM

Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır? Çikolatalı Kurabiye Tarifi
 
Çikolatalı Kurabiye malzemeleri
Çikolatalı Kurabiye yapılışı
Çikolatalı Kurabiye hazırlanışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri:

200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Böğürtlen reçeli,
vişne reçeli,
üzeri için pudra şekeri


Çikolatalı Kurabiye Tarifi:

Oda ısısındakiyumuşamış olan margarini ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyalım.
Hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açalım.İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin.
Kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını kola kapağı ya da kalıpla keselim.Fırın tepsimizi yağlayıp kurabiyeleri dizelim.
Önceden ısıttığımız 170 C fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kurabiyelerimiz piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine sarelle sürüyoruz veya reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz üzerlerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.