![]() |
Çikolata Soslu Elma Topları
Malzemeler
3-4 adet elma 1 paket petibör bisküvi 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı ceviz yada kırık fındık,(ben kırık fındık kullandım) çok az tarçın Çikolata sosu için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı kakao, (tepeleme) 3-4 parça bitter çikolata Üzeri için: Portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi Hazırlanışı Öncelikle elmaları yıkayıp soyup rendeleyelim. Bir kaba alalım içine 1 pkt petibör bisküviyi kırarak ekleyelim. Çok iri parça kalmamasına dikkat edelim. Tarçın, pudra şekeri ve fındığıda ekleyip iyice yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelince tamamdır. Elimizle yuvarlak şekil verip servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. Çikolata sosu yapmak için : Süt, nişasta, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp içine parça bitter çikolatayı ekleyelim. Karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan elma toplarımızın üzerine gezdirelim. En son olarak da portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.