ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Özbek Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164142)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 PM

Özbek Pilavı Tarifi
 
Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri



2 Su bardağı pirinç,

1 Adet tavuk,

1 Su bardağı nohut,

2 Soğan,

3 Bardak tavuk suyu,

2 Kaşık tereyağı,

Tuz, karabiber, yenibahar



Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,

Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,

1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,

Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,

Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,

Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,

Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.