![]() |
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
Sebze Püresi Üstünde Yumurta
1 adet küçük boy karnabahar 6 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak 1 adet limon 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz, Biber YAPILIŞI: Karnabaharın sapını ve yapraklarını kesip bol tuzlu suda haşlayınız. Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz. Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız. Beyazını bir kasede toplayıp, içine üç kahve kaşığı tuz, bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız. Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp, bütünleşiriniz. Tuzunu, biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz. Fırına girecek altı kaseye bu püreyi bölüştürünüz. Ortasına sarımsaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açınız. Buraya sarıyı koyunuz. Kızgın fırında 2-3 dakika tutup, sıcak sıcak üzerine limon sıkıp ikram ediniz. Not: İsterseniz fırında biraz daha fazla tutup, yumurtanın sarısını iyice katılaştırabilirsiniz. Karnabahar yerine lahana, ıspanak püresi de kullanabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.