![]() |
Yumurta kroketi
MALZEMELER:
11 adet yumurta 3 çorba kaşığı margarin 10 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 5?6 dal dereotu Yeteri kadar un ve galeta unu Tuz, pulbiber ve karabiber Kızartmak için de sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Yumurtaların 10 tanesi katı kıvamda haşlanıp kabukları soyulur, soğuduktan sonra kare kare doğranıp kenara alınır. Diğer taraftan bir tencerede margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Sürekli karıştırılarak üzerine süt ilave edilir. Karışım koyulaşınca ocaktan alınır, ılınınca üzerine doğranmış yumurtalar, kalan bir adet yumurtanın sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz, pulbiber ve karabiber eklenip karıştırılır. Karışım bir tabağa alınıp sağumaya bırakılır. Kalan yumurtanın akı bir kaba alınıp çırpılır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp kroket şekline getirilir. Kroketler önce una, sonra yumurta akına en son da galeta ununa bulanarak bol yağda kızartılır.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.