ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Bir Kadını Ağlatmak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=16382)

RaHaTSiZ 05-12-2007 08:20 PM

Bir Kadını Ağlatmak
 

Aziz Nesin’nin bir şiirini okudum dün gece. Nasıl da güzel tahlil etmiş kadınları üstat. İtiraf etmeliyim ki ; bu şiiri her okuyuşumda kendimi buluyorum.Kadınların ağlamasını zayıflık olarak gören herkesin bu şiiri okuduktan sonra bir kere daha düşünmesini tavsiye ediyorum.

Kadınlar her şeye ağlayabilir.Bir şarkıya,bir filme…”Ama kadını yürekten ağlatmak zordur. Eğer bir kadın yürekten ağlıyorsa, ağlatan onun yüreğine ulaşmış demektir.”
Kadını ağlatan erkek,kıymet bilmemiş olacak ki ; koca bir yumruk gelir oturur boğazına kadının. Yutkunamaz, nefes alamaz; çünkü o koca yumruk acıtır kadını.
Çoğu kadın “ağlamayacağım” demiştir içinden.Ancak engel olamamıştır.Yine ağlamıştır , hem de çok ağlamıştır.
Aziz Nesin’nin de dediği gibi kadın gidene ağlamaz.Ağladığı şey kalbine verilen hasar yüzünden duyduğu acıdır. “Ama her damla, daha çok kadın yapar kadınları. Her damla bir derstir çünkü.”
Zaman geçtikçe kadınlar insanlara değil,kendilerine sarılmaya öğrenirler.en yakın dostları kendileridir.
“Çok ağlayan kadınlar, bir çok şeyden vazgeçen kadınlardır aslında. Her damla olgunlaştırır kadınları evet ama olgunlaştıkça o safça inandıkları aşk gerçeği onların gözünde küçülür. Küçüldükçe değerini yitirir ve işte o zaman kendilerine sarılıp, yeni bir kadın yaratırlar kendilerinden.”
Kariye peşinde olan o kadar çok kadın var ki günümüzde.Güçlü, yenilmez, mağrur ve aşka inanmayan... Bu kadınların yüreğinden o kadar çok parça koparıldı ki,o kadar çok ağladılar ki.Ve sonunda kendilerine sarılmayı öğrendiler.
“Çünkü biliyorlar ki sarıldıkları adamlar onları hak etmedi; hem de hiçbir zaman! Hep bir çıkarları oldu sarıldıkları adamların.”

“Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur.

Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır.

Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır.

Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır.

O da kim, ne diye sormayın artık. Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü!”

Artık ağlayamayan tüm kadınlara…




En Güzel / Aziz Nesin

Bu müze var ya bu müze
Seninle gezerken güzel
Kimseler yoksa salonda
Seni öpmek en güzel
Bu rakı var ya bu rakı
Seninle içerken güzel
Kimler olursa olsun varsın
Rakılı ağzından öpmek en güzel
İşte bu dünya var ya bu dünya
Seninle yaşarken güzel
Sen varsın ya sen
Ancak benimleysen güzel
(Çalıntı)


Ergenekon 05-12-2007 08:24 PM

eline sağlık, teşekkürler...

İSİMSİZ KARANLIK 05-12-2007 08:26 PM

Gerçekten güzel, kaliteli bir yazı olmuş Rahatsız, emeğine sağlık...

mate 05-12-2007 08:27 PM

kadın gidene ağlamaz.Ağladığı şey kalbine verilen hasar yüzünden duyduğu acıdır. “Ama her damla, daha çok kadın yapar kadınları. Her damla bir derstir çünkü.”

güzel bir yazı ağlayanlara ve ağlatanlara..
Ben ağlamaktan vazgeçeli çok oldu...

bessraa 05-12-2007 08:38 PM

Alıntı:

mate tafarından gönderildi (Mesaj 101041)
kadın gidene ağlamaz.Ağladığı şey kalbine verilen hasar yüzünden duyduğu acıdır. “Ama her damla, daha çok kadın yapar kadınları. Her damla bir derstir çünkü.”

güzel bir yazı ağlayanlara ve ağlatanlara..
Ben ağlamaktan vazgeçeli çok oldu...

sıraa bndee mii yaanneee :img-cray: :img-cray:
yassıı güsselldii saolll...

Şengül Şirin 05-12-2007 08:42 PM

gerçekten güzel bi yazı.eline sağlık rahatsız.

mate 05-12-2007 08:42 PM

Alıntı:

bessraa tafarından gönderildi (Mesaj 101044)
sıraa bndee mii yaanneee :img-cray: :img-cray:
yassıı güsselldii saolll...

yaşla değil yaşamla doğru orantılı :img-swoon2: :img-swoon2: :img-swoon2:

asyaland 05-12-2007 10:15 PM

Güzel bir yazı ellerine sağlık


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.