ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bebek & Çocuk (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=412)
-   -   Bebeğinizin sosyal davranış gelişimi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=163570)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:29 AM

Bebeğinizin sosyal davranış gelişimi
 
Gülümseme: 4-8 haftalıkta çocuk annesini görünce bilinçli olarak mutluluğunu gülümseyerek ifade eder.

Yabancılara tepki: Küçük bebekler, alışık olmadıkları kişilere tepki göstermez. 7-9 aylıkta yabancıları yadırgama başlar.

Oyun: 3-4 aylıkta ellerini hareket ettirerek oynamaya başlar. 6 aylıkta basit oyunları (el çarpma, yüzünü saklama, vb) anlamaya başlar. 18 aylıkta büyükleri taklit eden oyunlar (süpürme, toz almak, vb) yapar.

Yemek: 9 aylıkta katı parçalı besinleri rahatça çiğneyerek yiyebilir. 16 aylıkta kaşığı ağzına götürerek kendi yer, ancak 18 aylıkta bunu daha rahatça yapar ve iki eliyle fincanı tutarak ağzına dökmeden götürebilir. 3 yaşında kaşık ve çatal kullanarak yemeğini kendisi yiyebilir.

Davranış
İlk kazanılma yaşı
Gülümseme
6.hafta

Eşya yakalama
5. ay

Desteksiz oturma
7. ay

Kelime söyleme .
11. ay

Kısa cümle yapabilme
22. ay

Kendi kendini besleyebilme
18. ay

Kendi kendine giyinme
4. yaş

Çiş kontrolü

Başlangıç (yaptıktan sonra söyleme)
15-18. ay

Gündüz
2. yaş

Gündüz ve gece
3. yaş

Yürüme
12. ay



Boy ve tartı ölçümlerinde olduğu gibi bu değerlerin ortalama değerler olduğu ve normal çocukların da bu fonksiyonları daha erken veya daha geç yapabileceği unutulmamalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.