![]() |
Sigarayı Bırakmak İçin Doğru Yerdesiniz.
Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir?
* Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır. * Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar. * Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir. * Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar. * Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır. * Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar. * Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur. * Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir. * Burunda koku alma duygusu azalır. * Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir. * Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır. * Pankreas kanseri riski artar. * Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur. * Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir. * İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir. * Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür. * Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir. * Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur. * Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur. * Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur. * Anne ve baba mirası olarak; Sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür. 9 |
bilgilerin için teşekkürler.umarım kullananları etkiler fakat hiç sanmıyorum..
sağol doktorum. |
~~ ßırakmak isTemiyorum haTTa şimdi yAKTım 1 Tane:pimp: :biggrin: ~~
|
Alıntı:
|
içiyodum zaten konuya ters düştük ama ne yapalım..
tşkkürler doctor.. |
eyvallah...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
demekki tam yerine konu acmısızzz umarım dikkate alırsınızzz.....
|