![]() |
Karalamalar
(1)
NedenLerini sormadan yaşamak gerek sanırım bazen,bazen öyLece,sorguLamadan yakLaşmak insanLara.. Suspus oLmuş zamanLarın en vazgeçiLmezidir herhaLde şu "yargıLama" denen şey.. İşte bazen hayatın kendi rengine dönmesini bekLemek gerek.. ŞöyLe bi durup,akışına bırakmak,sorguLamadan,yargıLamadan ve beLki de konuşamadan.... Bunun süresi değişsecek kişiden kişiye,beLki bir saniye,beLki bir saat ve bazen, hani derLer ya faLLarda "3 vakte kadar" diye,öyLe beLki de.. İşte ben,tam da bu "yargıLama dönemi" tabirini kulllanacağım dönemde tanıştım seninLe.. Yani herşeyini oLuruna bırakmış,öyLe ce geçen zaman mertebesinde,beLki de o yüzden bu kadar az çabayLa, senin içini fark edebiLdim.. Devam eden zamanın o yırtıcıLığı başLadığındaysa,içimi acıttın,içini acıttım,biLiyorum... ve iLikLerime kadar üşüdüm her ayrıLışında..!! (2) Sabah yanLız uyanıp yine yanLız düşmek yoLLara nasıL birşeymiş öğretti hayat bana... öyLe iğrenç, bazen de bir o kadar qüzeL bir duyqu ki bu insan ikisinin arasında sıkışıyor, eziLip öLüyor, sonra tekrar diriLip, kaLdığı yerden devam ediyor yaşamaya... veya çaLışıyor yaşamaya... YaLnızLığımız bir lütuf mu yoksa bir qünahın bu dünyadaki cezası mı çözemiyorum ama bazen iLki bazen de ikinicisi cezbediyor hissettikLerimi... meseLa eğer yaLnız uyanıyorsanız, dünyayı ısıtan qüneş biLe yetmiyor, az qeLiyor size, sabahın ayazı içinize işLiyor, kanınız donuyor bazen, ama sonra çıkıp dışarı soLumaya başLadığınızda o sahte, çirkin, anLamsız suratLarLa aynı havayı, iyi ki de yaLnızım diyorsunuz içinizden. Eğer yoLda yaLnız yürüyosanız her qün, takıLıp düştüğünüzde size uzanacak bir eL oLmadığında öLe koyuyor ki bu size sanki dünya bir okyanus, sizde yoLunu kaybetmiş bir baLık gibi hissediyorsunuz kendinizi, ama sonra qörünce çevrenizde ki uzananLarın eLinizi verdiğinizde koLunuzdan edecekLerini, qüLümsüyorsunuz sonra öğreniyorsunuz tek başına kaLkmayı, daha kararLı, daha dayanıkLı oLuyorsunuz tek başınıza attığınız her adımda. Eğer qeceLeri yaLnız qiriyorsanız yatağa yetmiyor üst üste örttüğünüz, kafanıza kadar çektiğiniz yorqanLar sizi ısıtmaya, kanınızdaki donukLuğu çözmeye, ama sonra dua ediyorsunuz döküLen qözyaşLarınızı görmediği için kimse. Daha tatmadım ama sanırım yanlız ölmek şöle bişi olsa gerek: Önce üzüLüp ağLıyacaksınız kapaLı gözLerinizin ardından qörünce dostLarınızın, arkadaşLarınızın, sevqiLinizin biLe cenazenize katıLmadığını, içiniz yanacak harcadığınız anLara, verdikLerinize, ama sonra diyeceksiniz ki "yaşarken yanımda oLmayanLar, öLdüğümde mi yanımda oLacakLardı" sonra anLıcaksınız ki bu dünyaya yaLnız qeLiyor insan öLe qidiyor yine... qüLümseyeceksiniz iyi ki yaLnız öLmüşüm de en azından beni az da oLsa sevenLer beni bu haLde qörmedi diye... işte yaLnızLık bu kadar soğuk, ama bir o kadar da qerçek bir oLgu beni saran ve bir türLü bırakmayan... Umarım nefesim kesiLene kadar da benimLe oLur, bi o kaLdı bana ait, bana özqü oLan beni anLatan... "Buqün sözcükler kusuyorum, cümLeLer kuramazken dün...." (3) yakLaşmışken her anıya,ayrı ayrı... sözLerinde kayboLmuş farkLı sancıLar var, sana ait yüreğimde,, söyLemişken sen "okyanus var gelemem ben" diye zamanlarımızda saklı kaLmış gerçeklerin özlemi bu daLgaLar .. hangi sevinç tuttu bizi,sonra yok etti sende, bende .. yok oLmakta var bu sevda içinde,yeniden diriLmekte... kimin yaşantısında var bu delice tutkuLar,sevişler ,, hangimiz daha soLuk,kim daha çok sewiyor ..?? sen ki susuşun bir öLüm,dokunuşLarın yok oLuşum .,, Kim kaybetti acıyı da sen bana armağan ettin ? susuşumuz pus oLmuş, varoLmuşken bu aşkımız sen desen ki bana; "okyanuslar var aramızda" qeL bir yıkım daha yaşansın, bu kaLpte ..!! |