![]() |
Bebekler için etli yemek tarifleri..bebek için sebze yemegi tarifleri
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İçindekiler 2 yemek kaşığı nohut veya fasulye 1 çay kaşığı yağ 2 su bardağı su Yapılışı Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez. Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein) (2 porsiyon) 30 gr. (1 köfte kadar) et 1 yemek kaşığı pirinç 1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir. Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein) (1 porsiyon) 30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma çok az ekmek içi çok az maydanoz HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir. Bamya Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 250 gr bamya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 küçük boy domates 1 Adet küçük soğan 3-4 damla limon Tuz Hazırlanışı Önce bamyaları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın. Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin. Uçlarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu süzün. Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın. Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün. Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin. Yeşil Mercimek Malzemeler 1 yemek kaşığı kıyma 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1çay bardağı yeşil mercimek 1 adet küçük soğan 1 tatlı kaşığı salça Tuz Hazırlanışı Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın. ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.