![]() |
Size örnek besinler
Proteinli besinler:Aşağıda verdiğimiz her gurup bir porsiyona eşittir ve 18-25 gr protein içerir. Daha öncede önerdiğimiz gibi günde 4 porsiyon yani 75-100 gr protein almalısınız.
1 porsiyon • 3 su bardağı az yağlı süt • 1.5 kase az yağlı yoğurt • 5 yumurta beyazı • 100gr ton balığı • 100 gr az yağlı peynir • 75 gr beyaz tavuk eti • 100 gr balık • 100 gr yağsız sığır eti C vitaminli yiyecekler:Hergün en azından iki porsiyon C vitaminli yiyecek yemelisiniz.Vücudunuz bu vitamini depolayamaz bu nedenle gün atlamayınız. Verdiğimiz listedekilerin herbiri bir porsiyon içindir. • 2 küçük portakal • yarım greyfurt • yarım bardak portakal suyu • yarım kase çilek • 1.5 büyük domates • 1 bardak domates suyu • 1 kırmızı yada yeşil biber • üçte iki kase haşlanmış brokoli • üç kase çiğ ıspanak Kalsiyum açısından zengin besinler Bunlardan günde 4 porsiyon yemelisiniz. Yine listedeki her bir besin 1 porsiyona eşittir. • 250 gr yağsız süt • 1 bardak lor peyniri • 1 kase yağsız yoğurt • 180 gr kalsiyum eklenmiş süt • 2-3 yemek kaşığı susam • 1.5 kase brokoli • 10 adet kuru incir Yeşil yapraklı ve sarı sebzelermeyveler Günde 3 veya daha fazla porsiyona ihtiyacınız vardır.Her biri 1 porsiyonu karşılar. • 1 dilim kavun(küçük bir kavunun 1/8’I) • 1 büyük şeftali • 3/4 kase haşlanmiş brokoli • 1 çiğ havuç(küçük) • 8-10 büyük yaprak marul • 1/4 küçük patates • yarım tabak çiğ ıspanak Diğer sebze ve meyveler Aşağıdakilerden günde en az 2 porsiyon yiyin • 1 elma • 6-7 kuşkonmaz • 1 tabak yeşil fasulye • 1 küçük muz • 2/3 tabak bürüksel lahanası • 2/3 tabak taze kiraz • 2/3 kase üzüm • 1 tabak taze mantar • 1 tabak taze bamya • 1 orta armut • 1 orta boy patates • 1 dilim ananas Tahıl ve baklagiller Günde 6-11 porsiyon arasında alın. Yine listedekilerin herbiri bir porsiyona eşittir. • 1 dilim kepekçavdar yada yulaf ekmeği • 1/2 fincan pişirilmiş kahverengi pirinç • 2 yemek kaşığı pişmiş buğday • 1/2 tabak bulgur pilavı • 1/2 tabak yüksek proteinli makarna • 1 küçük mısır ekmeği • 1/2 tabak fasulye yada bezelye Demir bakımından zengin besinler • sığıreti • ciğer • istiridye • sardalya • marullahanaşalgam • kabak • kabuğu ile pişirilmiş patates • ıspanak • baklagiller • soya fasulyesi ve soyalı ürünler • kurutulmuş meyveler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.