![]() |
Hamilelikte Cıvadan Fakir Balıkları Tüketin
Hamilelikte Cıvadan Fakir Balıkları Tüketin
hamilelikte beslenme - hamilelikte ne tür balıklar yenmeli - hamilelikte sağlıklı beslenme Hamilelikte balık tüketiminin hem bebek hem de anne sağlığı açısından çok önemli olduğu biliniyor. Kiloss Diyet Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, hamilelikte balık tüketimiyle ilgili merak edilenleri Bebeğim ve Biz dergisine anlattı... Balık kaliteli protein içerir ve vitamin-mineral içeriği dışında vücutta üretilemeyen Omega 3 yağlarından zengindir. Bu nedenle üreme, büyüme ve gelişmenin olduğu hayatın her aşamasında fiziksel ve bilişsel beceriler için elzemdir. HAFTADA İKİ KEZ YİYİN Hamilelikte haftada iki veya dört kez balık tüketilmesi yeterli olacaktır. Bu dönemde cıvadan fakir balıklar tercih edilmelidir. Bu nedenle hamileler; diyet ton balığı, somon balığı, kedibalığını (yayın balığı) güvenle tüketebilirler. Uskumru, sardalye, hamsi, somon ve ton balığı da ülkemizde kolaylıkla bulunabilen balıklardandır. Ancak hamilelik süresince çiğ balık ve katkılı konserveleri tüketmemenizi önerdiğimiz için bu balıkların pişmiş olarak tercih edilmesi gerekir. Köpek balığı, kılıç balığı ve kral uskumru gibi büyük balıklar cıvadan zengindir, ki bu hamilelikte kan dolaşımında birikerek bebeğin beyni, sinir sistemi ve gelişimi için tehdit edicidir. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.