ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bebek & Çocuk (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=412)
-   -   Epidural doğumlar emzirmeye engel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=162030)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 10:45 AM

Epidural doğumlar emzirmeye engel
 
Ankara - Doğum sancılarının dindirilmesini amaçlayan epidural anestezinin, emzirmeyle ilgili sorunlarla bağlantısı olduğu bildirildi.

Avustralya'da yapılan bir araştırma, doğumlarında epidural anestezi yaptıran kadınların doğumdan sonraki ilk haftada emzirmeyle ilgili sorun yaşama ve bebeği erken memeden kesme olasılığının daha fazla olduğunu gösterdi.

Sydney Üniversitesinin 1997 yılında doğum yapan 1300 kadın üzerinde yaptığı araştırmada, epidural anestezi içindeki bir kimyasalın bebekleri etkileyebileceğine dikkat çekildi.

Araştırmaya katılan kadınlardan yüzde 93'ünün doğumdan sonraki ilk haftada bebeklerini emzirdiği, ancak epidural anesteziyle doğum yapanların emzirmeyle ilgili daha fazla sorun yaşama ve epidural anestezi yaptırmayanlara göre 6 ay dolmadan emzirmeyi tamamen kesme olasılıklarının fazla olduğu görüldü.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.