![]() |
Niye kepekli ekmek? hakkında bilgi
Niye kepekli ekmek?
- Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır. - Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler. - Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz. - Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır. - Kabızlığa faydası olur. - Kepek suda çözülmez. - Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur. - Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar. - Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır. - Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır. - Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur. - Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır. Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir. - Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur. - Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur. kaynak: e-kolay.net |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.