ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Göz Kaşıntısı için Bitkisel öneriler Göz Kaşıntısına hangi bitki iyi gelir Göz Kaşınt (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=150910)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 01:50 AM

Göz Kaşıntısı için Bitkisel öneriler Göz Kaşıntısına hangi bitki iyi gelir Göz Kaşınt
 
Göz Kaşıntısı için Bitkisel öneriler

Göz Kaşıntısına hangi bitki iyi gelir

Göz Kaşıntısına ne iyi gelir


Göz Kaşıntısı İçin Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:


Böğürtlen, Nar, Delice otu, Ceviz yaprağı, Gül suyu


Hazırlanış Şekli:


* Böğürtlen yaprakları ezilerek lapa haline getirilir. Elde edilen posa lapa kıvamına gelinceye kadar ufalanmış nar kabuğu tozu ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan lapa temiz bir beze yayı-larak gözün üzerine bağlanır.

* Narın usaresi bir kapta iyice pişirilir. Tülbentle süzüldükten sonra elde edilen sıvı göze sürme gibi çekilir.

* Delice otu kökü dövülerek toz haline getirildikten sonra gül suyu ile ıslatılır. Elde edilen karışımdan, tedavi süresince göz kapaklarına sürülür.

* Ceviz yaprakları yağmur suyu ile kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir. Bu sıvı ile ıslatılan bez belirli aralarla gözün üstüne konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.