ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   İnsan neden uyuyamaz Uykusuzluğun nedenleri nelerdir Neden uykusuzluk çekilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=150232)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 01:31 AM

İnsan neden uyuyamaz Uykusuzluğun nedenleri nelerdir Neden uykusuzluk çekilir
 
İnsan neden uyuyamaz

Uykusuzluğun nedenleri nelerdir

Neden uykusuzluk çekilir


Uykusuzluk deyince ilk akla gelen elbette kafeinli içeceklerdir.Bazı insanlar kahve,kola,alkol gibi kafein içeren ürünlere karşı oldukça hassastır.Alacağı küçücük miktar bile uykusunu kaçırmaya fazlasıyla yeterli oluyor.Sigaranın zararları saymakla bitmiyor.


Etki ettiği zararlardan biride uyku sorunu yaşatmasıdır.Yatmadan önce içeceğiniz sigara uykusuzluk yaşamasına sebep olabilmektedir.Kullanılan bazı ilaçların uyku sorunu yaşattığı biliniyor.Bunlar; bronşit,soğuk algınlığı,diyet ilaçları gibi bir takım ilaç türlerinin yan etki olarak uykusuzluk problemi yaşatıyor.


Uyku haplari kullanılması pek önerilmez.Evet sizin bir şekilde uyumanızı sağlıyor.Ama bağışıklıkta kazandırıyor.Uzun süreli bu tip ilaçların kullanımı sonrası ilaçsız uyuyamaz duruma geliyorsunuz.Yaşlılığa bağlı eklem ve kronik ağrı sorunu yaşarsanız,diyabet,prostat gibi hastalıklarda uykusuzluğa yol açan nedenler arasında yer alıyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.