ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Meme kanserinin bir numaralı suçlusu Obezite meme kanseri nedeni Şişman kadınlarda (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=149277)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:02 AM

Meme kanserinin bir numaralı suçlusu Obezite meme kanseri nedeni Şişman kadınlarda
 
Meme kanserinin bir numaralı suçlusu

Obezite meme kanseri nedeni

Şişman kadınlarda meme kanseri riski



Obezitenin, yaşlı kadınlarda en yaygın meme kanseri türünün en önde gelen tetikleyicisi olduğu bildirildi.


Vücutta depolanan çok fazla yağın, söz konusu ?cinsiyet? hormonlarının seviyesini arttırdığı belirtildi.

Araştırma çerçevesinde, menopoza girmiş yaklaşık 6 bin 300 kadının sağlık durumlarıyla ilgili kayıtlar ve bazılarının, ?hormon duyarlı? meme kanserine yakalanmalarına neden olan faktörler incelendi.

Kadının kilosunun, sigara ve alkol tüketiminden önce cinsiyet hormonu seviyeleri üzerinde en fazla etkiye sahip faktör olduğu, aşırı kilolu ve obez, bir başka deyişle vücut kitle endeksleri 25 ve üzerinde olan kadınların östrojen ve progesteron gibi hormonlarının seviyelerinin yüksek olduğu görüldü.

Araştırmacılar, günde 2 buçuk birim alkol tüketen veya 15'den fazla sigara içen kadınlarda da bu hormonların seviyelerinin yüksek olduğunu söylediler.

Daha önce yapılan araştırmalar, menopozdan sonraki dönemde yüksek östrojen ve testosteron seviyelerine sahip kadınların, bu hormonlara düşük seviyelerde sahip olan kadınlara oranla meme kanserine 2 ila 3 kat fazla olduğunu göstermişti.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.