ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Lida Satan Eczaneler, Lida Satan Eczaneler hakkında. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148441)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 09:56 PM

Lida Satan Eczaneler, Lida Satan Eczaneler hakkında.
 
Lida Satan Eczaneler, Lida Satan Eczaneler hakkında.
Lida satışı yapan eczanelerin sayısı gün geçtikçe azalıyor. Lida’ yı eczanelerde bulamayan kişiler ise gitgide internet kanalına yönleniyor.
Bir eczacı diyor ki;
Şüphesiz, günümüzde tüm doktorlar belirli oranda lida almanın ne kadar yararlı olduğunu biliyorlar. Ben daima bu tür bir lida beslenme rejimi uyguluyorum, bol bol meyve, sebze, tahıl ve ot tüketiyorum.
İşte bu yüzden de oğlumun ve sekreterimin aksine hiçbir zaman divertikülit ya da kabızlık gibi bir sorunum olmadı. Tarih öncesi atalarımız yüksek oranda lif içeren yiyeceklerle besleniyordu. Bu yüzden sindirim sistemimiz bu yönde evrimleşti. Yeterince lifli besin almazsak, aşağılarımızda bir yerlerde garip bir şeyler olacağını biliyoruz. Besinlerin kolondaki ilerleme hızı düştüğünde kabızlık ortaya çıkar ve kolon duvarında divertikül adı verilen küçük çukurlar oluşur. Bu çukurlar kimi zaman, sindirilmiş besin parçacıkları ya da küçük tohumlarla dolar. Eğer divertikül bu yüzden iltihaplanıp şişerse, ağrılar ve divertikülitin diğer semptomları ortaya çıkar.
Harvard Halk Sağlığı Akademisi Gıda kürsüsü başkanı Prof. Dr. Walid H. Aldoori’ye göre divertikülite yakalanma riskinizi azaltmak için yapmanız gereken en önemli şeyler; yüksek lif ağırlıklı beslenmek ve egzersiz yapmaktır. Ancak bir yandan işlenmemiş tahıllar ve meyve, sebze tüketirken, diğer diyetsel faktörleri de en az bunlar kadar göz önünde tutmalısınız. Lida ile diyetinizi desteklemelisiniz. Sindirim sisteminize giren besinlerin burada normal bir şekilde yol alması için, alkolsüz içeceklerden bolca tüketmeyi unutmayın. Eğer divertikülitiniz varsa (haşhaş tohumu, susam, ahududu ve çilek gibi) sindirilemeyen tohumlardan uzak durun.
Lida’ yı eczanelerden temin etmeniz şart değil, onu bulmak aslında çok kolay.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.