ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Frenk Maydanozunun Faydaları,Frenk Maydanozunun Yararları,Frenk Maydanozu Hakkında (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148167)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 10:42 PM

Frenk Maydanozunun Faydaları,Frenk Maydanozunun Yararları,Frenk Maydanozu Hakkında
 
Kullanılan Kısımları: Çiçekli dallan- tohumu-toprak üstü kısımları


Toplama Zamanı: Mayıs-Haziran


Kurutma Şekli: Tohumları son baharda gölgede


Dahilen Kullanılışı: Çiçekli dalları idrar artırıcı, iştah açıcı, hazmettirin, balgam söktürücü, kuvvet vericidir, aybaşı kanım çoğaltır, kanı temizler, tansiyonu düşürür, basur memelerinin verdiği sıkıntıyı giderir, göz hastalıklarına iyi gelir


Haricen Kullanılışı: Tohumu; frenk maydanozu tohumlan toz haline getirilir, merhem yapılır hastalıklı cilde sürülürse egzamayı tedavi eder


YAPRAKLARI: Emzikli kadınlarda sütten kesme esnasında göğüs uçlarında meydana gelen iltihabı giderir ve sütün gelmesini öner, bunun için yapraklar sıcak suya ıslatılır, lapa haline getirilip göğüse konulur


Egzama ve deri kabarcıklarında taze yapraklar haşlanır, lapa halinde konulur


YABANİ FRENK MAYDONOZU


Çiçekli dalları veya tohumu hazmettirici, gaz söktürücü ve idrar artırıcı olarak kullanılır


Diğer İsimleri: Eşek Hardalı, Kara Hardal, Siyah Hardal



Kullanıldığı Yerler:


Dahilen Kullanılışı: Toz halinde iştah açıcı olarak kullanılır Çok az miktarda midevi ve yatıştırıcıdır, hazımsızlıkta, idrar zorluğunda, iktidar-sızlıkta, sinir zafiyetinde kullanılır Ağrı kesici, antiseptik, spazm çö-zücü, besleyici, müshil, bronşit ve romatizmada faydalıdır


Günde birkaç defa yarım gr içilir


Gastritte; hardal tohumu her gün kahvaltıdan evvel birinci gün 1 adet hergün 1 adet artırarak 20 gün 1 çay bardağı ılık su ile içilir ve hergün 1 adet azaltılarak devam edilir, 1 defada faydası görülmezse 2 defa tekrar edilmelidir, umumiyetle 1 defada iyi netice alınır


Hardal unu balla karıştırılır Soğuk algınlığı ve bronşite karşı yenilir


Kanlı basurda hardal tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, bal mumu ile hap yapılıp içilir


Hardal kuvvetli anti mikrobiyal etkiye sahiptir


Yüksek dozlarda zehirlenmelere sebep olur, sindirim sistemini tahriş eder


Haricen Kullanılışı: Hardal unu balla macun yapılır, yakı gibi alna konulursa üşüyen uzuvları ve dimağı ısıtırTemreğide sirke ile hamur haline getirilip temreğiye sürülür


Romatizmada; 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık ince tuz karıştırılır, üzerine zeytinyağı konur, merhem kıvamına getirilir, 24 saat bekletilir, gece yatarken ağrıyan kısımlar ovulur, sabah ılık su ile yıkanır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.