ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   adet düzensizliği tedavisi,adet düzensizliği bitkisel tedavi,adet düzensizlikleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148138)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 10:47 PM

adet düzensizliği tedavisi,adet düzensizliği bitkisel tedavi,adet düzensizlikleri
 
adet düzensizliği tedavisi,adet düzensizliği bitkisel tedavi,adet düzensizlikleri,adet düzenleyici bitkiler


Adet Düzensizliği ve Zorluğunun bitkisel tedavisi


Adet Düzensizliği ve Zorluğu;Kadının döl yatağından düzenli olarak ayda bir kan gelme halinin bozulması; kanamanın gününü şaşırması, az, çok veya dengesiz olma hali.


Belirtisi


Adet kanamalarının gününü beklemeden önce veya sonra olması, karın altında meydana gelen sancı ve ağrılar, halsizlik, baş ağrısı, sinir bozuklukları, terleme, yorgunluk gibi haller görülür.


Tedavisi


Adet düzensizlikleri genelde psikolojiktir. Asabi krizlerden, hormon dengesizliğinden ve bünyenin zayıflamasından kaynaklanır. Aşırı yorulma, ağır kaldırma da adet düzensizlikleri sebebidir.


Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.


Tarif 1


Civanperçemi, Baldırı kara, Altın ot, Kırık kilit otu, maydanoz yaprağı, adaçayı, papatya, gülhatmi, hayıt yaprağı ve çiçeği, boy otu, ısırgan yaprağı, menekşe kökü çiçeği ve dalları, lahana, rezene, mine çiçeği, ardıç meyvesi.


Bu bitkiler ayrı ayrı veya karıştırılarak kullanılır;


2 çorba kaşığı karışım


1 lt. suya konur, 2-3 dakika kaynatılıp 10-15 dakika demlenir. Aç karnına, 3 öğün 1-2 bardak günlük ve taze olarak içilir.


Not: Adetli iken içilmemesi gerekir.


Tarif 2


1 kg keçiboynuzu pekmezi

1 kg bal

50 gr anason

50 gr mayana

50 gr çörek otu

50 gr kereviz tohumu

50 gr arı sütü

50 gr polen

tamamı karıştırılıp macun yapalır ve 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.


Tarif 3


Isırgan otu

Arpa

Civanperçemi çiçeği

Kırk kilit otu

eşit miktarda karıştırılıp 1-2 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenip 3 öğün aç karnına 1-2 bardak içilir.


Tarif 4


1 kg bal

1 kg keçiboynuzu pekmezi

100 gr polen

100 gr arı sütü

100 gr havuç tohumu

100 gr mayana

100 gr tere tohumu

100 gr keten tohumu

tamamı karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.


Tarif 5


20 gr Baldırı kara

20 gr Karanfil

20 gr Soğan kabuğu

20 gr Fındık kabuğu

20 gr Çekem otu

3 lt su

tamamı suya koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı ılık olarak içilip devam edilir.


Tarif 6


1 kg bal

1 kg keçiboynuzu pekmezi

100 gr polen

100 gr saf arı sütü

100 gr acı badem

100 gr çam fıstığı

50 gr turp tohumu

50 gr üzerlik tohumu

tamamı macun yapılıp 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.