ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bayanlara Özel (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=393)
-   -   Erkekler Neden Konuşmaz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=14793)

mate 04-22-2007 11:23 PM

Erkekler Neden Konuşmaz
 
Erkekler Neden Konuşmaz



http://image.haber7.com/haber/7708.jpg

Konuştukça konuşası gelen bir kadın ve suskunluğa gömüldükçe gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde.

Kadın - erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.



Bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken (ki hiç fena bir rakam değil!), erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar, tabii eğer avukat değilse... Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının kabul edilmesi gereken bir parçası olarak bakmaya başlasanız iyi olur.



Zamanlamaları farklı

İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden biraz vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder. Bu durumda kadının yapabileceği en iyi şey, duyarlılığını kullanarak, ne zaman karşısındaki erkeğin üzerine gidip onu konuşmaya zorlamasının, ne zaman onu bir müddet rahat bırakmasının daha doğru olacağını kestirmektir.

tatia27 04-22-2007 11:26 PM

ya bu konuyu açmayacaktın be tam yaramı açtın ....en nefret ettigim şeydir haklıysan savun haksızsan kabul et geregini yap ..bu susmak nedir ya.!!!!tşklr:)

İSİMSİZ KARANLIK 04-22-2007 11:30 PM

Güzel paylaşım olmuş mate, teşekkürler...

RaHaTSiZ 04-22-2007 11:33 PM

~~ Hımmm... ~~

tatia27 04-23-2007 12:36 AM

Alıntı:

RaHaTSiZ tafarından gönderildi (Mesaj 91068)
~~ Hımmm... ~~

....:)......

ctn_86 05-02-2007 08:12 PM

Alıntı:

tatia27 tafarından gönderildi (Mesaj 91054)
ya bu konuyu açmayacaktın be tam yaramı açtın ....en nefret ettigim şeydir haklıysan savun haksızsan kabul et geregini yap ..bu susmak nedir ya.!!!!tşklr:)

evet ya haklıysan savun haksızsan gereken neyse onu yap....tşkler mate

ışıl27 05-02-2007 10:28 PM

erkek konusamaz fazla cunku herzaman bır kadının kendını mat edecegını bılır:)onun ıcın susmayı yeğler:)))))))


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.