![]() |
Mor eriğin faydaları Kırmızı eriğin faydaları Erik ve erik kabuğunun faydaları
Mor eriğin faydaları
Kırmızı eriğin faydaları Erik ve erik kabuğunun faydaları Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kansere yönelik koruma sağlayıcı özelliktedir. Karaciğer, böbrek ve sindirim sorunlarına karşı yararlı olduğu belirtiliyor. Romatizma, mafsal kireçlenmesi için yararlıdır. Bağırsakları yumuşatıcıdır. Kansızlığa karşı kullanılabilir. Ateş düşürücü Regl düzenleyici etkisi eriğin faydaları arasındadır. B vitamini, magnezyum, potasyum bakımından zengindir. Erik taze meyve ve kurutularak olarak yenmesinin yanısıra gibi komposto, reçel, pekmez, marmelat şeklinde de yenilmektedir. Canlı yeşil görünümlü, sert, sulu ve lekesiz erikler tercih edilmelidir. Besin değeri bakımından kurutulmuş erik taze eriğe göre daha yüksek besin değerindedir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.