ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Sakız ağacı,Sakız ağacı Faydaları,Sakızağacı Faydaları,sakız ağacının faydaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147668)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:05 AM

Sakız ağacı,Sakız ağacı Faydaları,Sakızağacı Faydaları,sakız ağacının faydaları
 
Sakız ağacı,Sakız ağacı Faydaları,Sakızağacı Faydaları,sakız ağacının faydaları




Sakız Ağacının Faydaları ve Tıbbi Etkileri

Dişleri temizler ve diş etlerini kuvvetlendirir. Ağız kokusunu giderir. Tükürük salgısını arttırır ve mideyi kuvvetlendirir. Balgam söktürücüdür. Antibakteriyel ve anti mantar etkilere sahiptir. Peptik ülser ve gastrite karşı faydalıdır.


Sakız Ağacı Nasıl Kullanılır

Ağacın gövdesine açılan çiziklerden akan reçine toplanır ve katılaştıktan sonra kullanılır. Özellikle yapıştırıcı ve vernik üretimi için sanayide kullanılmaktadır. Parfümeri ve kozmetik alanında da kullanılır. Ayrıca, güzel bir tat ve koku vermesi için başta sütlaç ve muhallebi gibi sütlü tatlılar olmak üzere tatlı ve yemeklere de katılmaktadır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.