ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ender Saraç sedef,Ender Saraç sedef hastalığı,Sedef hastalığı nedir,Sedef hastalığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147638)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 12:10 AM

Ender Saraç sedef,Ender Saraç sedef hastalığı,Sedef hastalığı nedir,Sedef hastalığı
 
Ender Saraç sedef,Ender Saraç sedef hastalığı,Sedef hastalığı nedir,Sedef hastalığı tedavisi,


Sedef hastalığı sebebi bilinmeyen bir hastalıktır.Hastalığın ırsi ya da sinirsel olduğu sanılmaktadır.


Sedef hastalığı belirtileri

Daha ziyada, baş derisinde, dizlerde ve dirseklerde veya tırnaklarda meydana gelen düzensiz kırmızı lekelerle kendini göstermeye başlar. Lekeler: gümüş renginde ve pul, pul olup, deriden yüksektir. Kaşıntı yapmazlar.


Sedef hastalığına Bitkisel çözüm


1) 15 gram ardıç katranı ile 40 gram vazelin karıştırılıp, iyice çalkalanır. Deri üzerindeki pullar, döküldükten sonra, arap sabunlu suyla yıkanıp, hazırlanan merhem sürülür.


2) 5 gram ardıç katranı, 4 gram saf alkol ve 4 gram eter karıştırılıp, merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Deri, arap sabunlu suyla yıkandıktan sonra sürülür.


3) 2 su bardağı suya; 100 gram şahtere konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 kere, birer kahve fincanı içlir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.