ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Gelinlere Sesleniyorum (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=14755)

Ergenekon 04-22-2007 01:35 PM

Gelinlere Sesleniyorum

Sevgili gelinler! Eşinize, çocuklarınıza sevgi dolu, fedakâr, uyumlu ve yürekten bağlanışınız, kayınvalidenizle bir güven duygusu oluşturacak, biricik oğlunun “emin ellerde” olduğunu düşünerek rahatlayacaktır.
İyice biliniz ki, kayınvalidenize göstereceğiniz saygı, yakınlık, içtenlik ne kadarsa, günü gelince siz de gelininizden o kadar karşılık göreceksiniz.
Öz annenizin kırıldığınız söz ve davranışları, nasıl yüreğinizde iz bırakmadan uçup gittiyse, kayınvalideniz de bu engin hoşgörü ve aftan yararlansın.
En kızgın anınızda bile terbiye ve edebinizi muhafaza edin, sabırlı olun. Mükâfatınız bu dünyada huzur, ahirette ebedi saadet olarak ödenecektir.
Kendi annenizin kusurunu insanlardan özellikle eşinizden nasıl gizleme gayreti duyuyorsanız, kayınvalidenize de aynısını yapın. Fark edilir, evlat gibi sevilirsiniz.
İçinizden gelmese bile hediyeleşiniz. Zaman zaman ziyaretine gidiniz. Siz gidemiyorsanız onu eve getirin, bir hafta kalıp gidecek olsa, “gitme” diye yalvarın. Aylarca durmasını temin edin.
Herhangi bir konuda iddialaşmayın. Yumuşak bir ifadeyle “Siz de haklısınız, ama ben böyle düşünüyorum.” deyin . Hayır ben haklıyım diye ısrar ederse “evet siz haklısınız” deyin ve susun.
“Ne” söylediğiniz kadar “nasıl” söylediğiniz de önemli. Hareket, mimik ve ses tonunuza dikkat edin.
AKLINIZDA BULUNSUN
Aldığınız sebzeler buruştuğunda, içine biraz şeker ve sirke ilave ettiğiniz suda bekletin. Tazeliğine kavuşacaktır.
Şimdi ne ilgisi var demeyin. Size yol gösteriyorum. Kaynananız buruşuk sebzeleri görüp alınmasın diye.

mate 04-22-2007 01:37 PM

“Ne” söylediğiniz kadar “nasıl” söylediğiniz de önemli. Hareket, mimik ve ses tonunuza dikkat edin.

güzel bir yazı sonundaki minik espri daha da güzelleştirmiş teşekkürler ergenekon...

İSİMSİZ KARANLIK 04-22-2007 01:39 PM

Alıntı:

mate tafarından gönderildi (Mesaj 90764)

güzel bir yazı sonundaki minik espri daha da güzelleştirmiş teşekkürler ergenekon...

Aynen :) Güzel bir öneride bulunmuşsun Ergenekon, dinleyeceklerdir..

puslu 04-22-2007 01:40 PM

Pes walla Ergenekon herkonuda bilgin var. teşekkür ederim güzel ve saygı öğütleyen bir yazı. saygı toplumun her kesiminde olmazsa olmaz bir davranış tabiki.

Ergenekon 04-22-2007 01:43 PM

teşekkür ederim. bir nevi vazife addettim bu konuyu. inşallah anlayanlar çıkar. bir kaç gelin kurtarsam kendimi bahtiyar sayacağım..

puslu 04-22-2007 01:46 PM

Alıntı:

Ergenekon tafarından gönderildi (Mesaj 90770)
teşekkür ederim. bir nevi vazife addettim bu konuyu. inşallah anlayanlar çıkar. bir kaç gelin kurtarsam kendimi bahtiyar sayacağım..

Gelin kutaramasan bile gelin olacaklara faydası mutlak olacaktır...

virüs 04-22-2007 03:34 PM

gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz çok güzel bir yazı
şu zamanlarda da çok gündemde olan bir konu
teşekkürler.

Şengül Şirin 04-22-2007 05:13 PM

valla ergenekon senin yazıların beni öldürecek.nerden buluyorsun bu konuları.bence kaynanalar gelinini anlar onu kızından ayırmazsa gelinde onu anasından ayırmaz.bu devirde ne öyle anlayışlı kaynana var ne de gelin.